Daniel Hansen

Warszawa

Jag skulle vilja lägga upp lite bilder från Warszawa, det var några veckor sen jag var där nu men det känns inte som om att det var så länge sen.
 
Vandrarhemmet var väldigt fint, det verkade ha ganska få gäster av någon anledning. Kanske för att det låg lite off men jag fick känslan av att allting i hela stan gjorde det. Det var inte så mycket folk ute som jag hade förväntat mig helt enkelt. Och väldigt mycket bilar överallt.
 
Det fanns ganska många större konstinstutioner i stan, min favorit var helt klart centret för modern konst som även hade en slags uteservering där de sålde Hummus. Det verkade hända väldigt mycket kring centret nästan varje dag av att tyda från pelarna med program runtikring det. Det lyfta verkligen hela stan för mig att se att det fanns något så påkostat och ambitiöst, det låg precis vid en park i ett stort gammalt hus.
 
Bästa burgaren i stan.
 
En biograf (och lite annat). Den låg i stort sett i centrum av staden. På något sätt så passade den in ganska bra, kanske för att vägarna omkring den var så breda att det behövdes underpassager för fotgängare och husen runtikring inte riktigt var lika höga.
 
Ett verk dedikerat till de som var med i processen att bygga det nya moderna konstmuseet om jag inte minns fel. Beskrivningen sa något i stil med "heroic struggle", jag blev lite paff.
 
Jag vet inte om bilderna gör stan rättvisa överhuvudtaget, men det var i alla fall en härliga resa som jag är glad att jag gjorde. Tack Siri.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: