Daniel Hansen

Solen är på sjätte våningen mellan tolv och två

Det känns som om att det är såhär det ser ut i Trondheim för det mesta, natt och ganska kallt. Egentligen är det inte så kallt, det har nog inte varit under tio minusgrader sen jag kom tillbaka efter jul, men det känns som det i varje fall. Och när en väl får se lite solen blir det lite mer än vad det brukar vara, en lär sig uppskatta de små glimtarna som möter en under lunchen uppe på sjätte våningen. Dessutom säger att de ska bli ljusare på teven. Vi får väll se.

Den ädla konsten att turista i sin hemby

Ole Sjølie
Sirkelhendelser av Annika Borg
 

15 Januari 2013

Tyskland, Del 2

Jag har äntligen framkallat den andra ruller film som jag fotograferade i Tyskland. Det var lite roligare bilder på den som tur var, men dom flesta kommer jag nog behålla för mig själv. Jag tänkte lägga upp en pytteliten del av all den konst vi hann se där nu, det var ju trots allt därför som vi var ute och reste. Här över är ett kyrkfönster från domen i Köln som Gerhard Richter har gjort. Det syns inte så bra på bilden men hela fönstret består av små fyrkantiga färgprickar som liknar pixlar.
Här är en staty av Jeff Koons som hette 'Balloon Venus (Magenta)' och som vi såg i en utställning om Koons i Frankfurt. Den stog av någon anledning placerad bland mycket äldre konst, ser ut som en slags luftbalong men är gjord av stål. Stor var den i varje fall och jag tyckte om den.

9 Januari 2012

Det var födelsedagsfest/miniklassåterträff hemma hos Mia i lördags.
Vill se mer av Stockholm i framtiden, det verkar vara en stor plats.