Daniel Hansen

21 Januari 2014

Skolan har börjat och det nya året har börjat, jag är inte säker på vad som känns mer surrealistiskt men om jag måste välja en så är det nog det nya året. Det är ju det nya året som inneburit att jag flyttat till Malmö, att jag druckit öl på möllan, att jag gått runt i Göteborg och undrat varför jag ens flyttade därifrån för över tre år sen, att jag ätit falafel på yalla yalla. Hur som helst så har jag numera en ateljeplats, ett vitt litet rum på femte våningen med en dörr, ett lås och ett takfönster. Jag hittade en mini-säng i korridoren, golvet är täckt av oranget pulver och papper där det står om planetens förhistoria och om hur den nya förhistorian just har börjat.

Jag blåste nästan omkull idag och älskade varje sekund.

Iamamiwhoami – u-2 

13 Januari 2014

På min första dag i Malmö tog jag en liten springtur till pildammsparken, eller det var tänkt att det skulle vara en liten runda men det var lite längre än vad jag trodde. Gatorna var breda och cykelvägarna planerade. (Det är ungefär lika långt till parken som det är till min skola så jag vet ungefär hur långt det kommer vara dit med.) Det känns väldigt underligt att vara här, även om jag varit här innan. Den här bilden är från när jag var här sist och det var precis lika stort och mäktigt som jag mindes att det var.
 

8 Januari 2014

Saker som talar för att väder är viktigare än politik: Fotbolls-VM 2022 kommer inte att hållas i den absoluta monarkin Qatar på sommaren. Istället har den flyttats till vintern då vädret är bättre.

Saker som talar mot att väder är viktigare än politik: Miljöpartiet sitter inte på flest stolar i riksdagen och talar även om hur vi måste satsa på en hållbar tillväxt. 

Christine and the Queens – The Loving Cup

3 Januari 2014

Och i andra nyheter så har bävrarna byggt bon längs ån i Jonsered.